4 Haziran 2012 Pazartesi

     Hayali Gezginler Kulübü, Ulysses Moore serisinin 12.kitabıdır. 

Kitaptan Bir Kesit:
Julia duvara sürtünerek birkaç adım daha attı. İçi doldurulmuş bir maymun kuklasının yanından geçip duvarın köşesinden öteki tarafa baktı. Yerde başka kelebekler, yanıp sönen bir ışık, içi doldurulmuş devasa bir yaratığın bedeni ve yarı aralık bir kapı vardı.Tüylü bir el birdenbire ağzını kapadı. Kukla olduğunu sandığı maymunun kolu hızlıca hareket edip onu geriye çekti.
Julia gözlerini açıp bağırmaya çalışsa da başaramadı. Yere düşüp kendisini kelebeklerin ve cam kırıklarının arasında buldu. Ayağa kalkmayı denedi ama başına sert ve ağır bir şeyle vuruldu.
   Kilmore Koyu'nda en uzun günün şafağı. Yağmur her şeyi gri bir örtüyle örterken şimşkler, gök gürültüleri ve patlama sesleri koyun sessizliğini bozuyor. Oysa bunların fıtınayla alakası yok. Bunlar Kaptan Spencer'ın efsanevi gemisi Mary Grey'den atılan top gülleleri.
Artık herkes elinden geleni yapmalı. Covenant ikizleri, en büyük düşmanlarıyla tek başlarına hesaplaşmalı. Çünkü Kaptan Spencer'ı yenebilecek tek kişi olan Ulysses Moore, ortalarda yok...

Hikayesi:
    Kilmore Cove saldırı altında: Bay Spencer, eski düşmanı Ulysses Moore'un intikamını almak için, siyah yelkenli gemisiyle ülkeye ulaştı. Ülkedeki sessizlik gök gürültüsüyle bölünür ama bu bir fırtına değildir; Mary Grey, Spencer'ın gemisinin üzerindedir. Şehir sakinleri tehlike altında! Julia ve Jason, Kaptan Spencer'la yalnız yüzleşmek zorundadır. Ama onunla yüzleşmek için ilk önce Kaptan Spencer'ın zayıf noktasını öğrenmek gerekmektedir. Bu arada,Nestor yıllar önce gizemli bir şekilde ölen karısı Penelope'yi bulmak niyetindedir.

Arka Kapak Dörtlüğü:
İkidir sayısı, denizi gözleyen koruyucuların,
Kaprisli, tüyler ürpertici ve kaldırmışlar mızraklarını.
Üçtür sayısı onları durduracak arkadaşların,
Ama inanın hiçbiri çevirmeyecektir öteki yanağını.



8 yorum:

a. dedi ki...

Şu anda okuyorum!! Çok heyecanlı ve bir o kadar karışık ama parçalar birer birer yerine oturmaya başladı :)

yağmur dedi ki...

daha yeni okuyuycam 11 i bitirdim d&r dan kütahyadan alcam varmıdır orda :) :( seri bitmiş

Mehmet Hakan Mamuş dedi ki...

Vardır büyük ihtimal. Eğer bulamazsan D&R'ın internet sitesinden de alabilirsin ama daha önce internetten alışveriş yaptıysan dene.
-Admin

yağmur dedi ki...

çok teşekkür ederim admin bu arada 12. kitapta bitmesinin nedeni ile ilgili bilgin varmı ? varsa söylermisin çok sewinirim

-yağmur

Mehmet Hakan Mamuş dedi ki...

Normalde seri 6. kitapta bitecekti. Seriye gösterilen ilgiden dolayı Pierdomenico 12'ye uzattı. Zaten 12 kitap yeterliydi olayların açıklığa kavuşması için. Yazar tadında bitirmek istedi herhalde. Zaten öyle de oldu seri tam tadında bitti.
-Admin

Adsız dedi ki...

arkadaşlar kitabın ön okumasını bulan varsa link atabilir mi ?
-kemal

Mehmet Hakan Mamuş dedi ki...

Kemal buradan bualbilirsin:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=419954854702715&set=a.419954814702719.103469.232647640100105&type=3&theater

-Admin

Unknown dedi ki...

OKUDUĞUM EN GÜZEL SERİ BU KİTAPLAR SAYESİNDE OKUMAK HOBİLERİMİN ARASINDA